Hus – som i HundUtbildningsSektor

14 jan

Hus heter en sektor i brukshundklubben. Den har inte, som man skulle kunna tro, hand om vår klubbstuga, utan uttolkas Hundutbildningssektorn.

I ett förhoppningsvis tillfälligt förvirrat sinnestillstånd lovade jag att bli en av de ansvariga där under 2009. Tack o lov att Viveka finns!

Massor av frågor poppar upp varje gång jag tänker på det. Hur ska jag hinna jobba o träna egen hund;-)

0607__Vallbo 406
Hur få tid även till egna hunden…

Svåraste frågan är förstås hur vi ska få instruktörer till alla kurserna. Om inte hur ska vi prioritera? Valpkurs för nya hundägare kan vi inte stryka. Där kan vi lägga grunden till ett bra liv för både hund o ägare. Unghundarna som styrs mer av hormoner än av husse/matte känns minst lika angelägna. Kan vi kanske hoppa över den s.k. grundkursen och styra in deltagarna på bruks o tävling? Brukskurserna och tävlingslydnaden behövs för klubbens framtid. Det är där vi hittar några som blir kvar i klubben och fortsätter som instruktörer o funktionärer.En annan tanke är att arrangera korta introduktionskurser på 3-5 träffar i t.ex. klicker, apportering, uppletande mm. Tror det skulle bli lättare att övertala instruktörer att ta ytterligare en kurs om den inte var så lång.

Comments are closed.