Litet u-spår

2 apr

Kina fick ett litet spår i bokskogen vid Skåneleden intill vindskyddet. Lät det ligga en halvtimme medan vi tog en promenad. Vi gick på spåret från sidan och Kina tog det direkt. Hon gick litet sicksack och fram och tillbaka i spåret i början men blev säkrare/rakare efter hand.
Jag hade lagt korv där spåret vek av för att få henne att stanna till och tänka. Så mycket tänk behövde hon inte, tog bara korven och fortsatte sen i rätt riktning. I slutet låg min mössa. Den som hon gärna stjäl. Inuti  fanns korv.
Det var första gången som hon överhuvudtaget intresserat sig för föremål i spåret. Hon fick kämpa ett bra tag innan hon lyckades få ut korven. Får se om det kan öka intresset för apporter till nästa gång.
Minns Caisa som på eget initiativ sittmarkerade alla grejer som låg i spåren.
Kina är på många sätt en annan sort – en självsäkrare sådan. Gömde mig ett par gånger under promenaden, när hon kommit i mitt tycke för långt fram. Första och andra gången vände hon tillbaks i högsta fart och blev väldigt glad över att hitta mig. Tredje gången tog hon det betydligt lugnare. Får fundera ordentligt innan jag gör om den där övningen.

Comments are closed.