Sök i pollenmoln

4 maj

Soligt men litet kyligt i Hovdala. Snustorrt i boklöven och massor med pollen. Skorna och byxbenen blev gröngula. När jag tog av strumporna upptäckte jag att jag hade  pollen till och med mellan tårna.

Martina hade hittat en ruta med nya utmaningar, tät boksly, gropar och flyttblock med svåra sprickor. Jätterolig ruta!

Kina fick problem med en heldold figge i en skreva. Hon kände hans vittring i en smal springa som hon inte kunde komma in i. Den stora öppningen fanns på andra sidan och den hittade hon inte. Till sist valde hon att skallmarkera. Jag får fundera över hur hon ska upptäcka att hon inte behöver komma ända in till figgen för att ta sin rulle. Samtidigt vill jag inte att hon markerar för långt i från. Det blev kanske extra svårt i dag eftersom jag justerat hennes fasta rulle. Hon har på sistone fastnat med ena frambenet i rullen några gånger. Eftersom jag inte var säker på om den kanske satt för snävt hade alla figuranterna lösrullar i reserv. Hon tog den fasta rullen ibland men föredrog den lösa. Vi får fortsätta rullinställningen litet till.

Caisa fortsatte att träna flying och behärskning hos figuranterna. De två första slagen satte jag henne ganska långt bakom mig vilket ledde till att hon passerade mig längre till vänster än vad jag gillade. Jag kan tänka mig att hon medvetet valde den för henne bekvämaste vägen genom bokslyet. Resten av skicken fick hon sitta närmre och då blev hennes passager bra.

Figuranterna hade fått besked om att välja mellan ”backa” eller ”sitt” när Caisa hittade dem. Det fungerade på det hela bra men behöver befästas. Caisa är helt inställd på omedelbar belöning av figuranten när jag kommit ut. Hon sitter hos mig tills F. reser sig eller kommer fram men sen vill hon hälsa. I dag fick hon ingen belöning förrän vi gått en bit mot stigen. Svårt tyckte Caisa.

Vi fortsätter med belöning från figgarna på olika avstånd från gömstället. Samtidigt ska jag belöna hennes ”skogsfot” mer än tidigare. Förhoppningsvis får vi då mer ordning och reda utan att Caisa tappar gnistan.

Comments are closed.