Appellklass i Osby

29 okt

Jaha, så har vi tävlat Caisa o jag – appellklass spår i Osby. Regnet skvalade hela natten före och hela dagen. Dessutom blåste det så att paraplyerna vände sig. Jag som hoppats på att Osby i göingeskogarna skulle ha sina spår i skogen bedrog mig. Ett JÄÄÄtttelikt fält rymde som jag tyckte massor av spår. (Tävlingsledaren berättade att han lätt fick in ett tvåkilometersspår där) Caisas låg dessutom parallellt med riksväg 23.

Vi hade spårat i fredags med uselt resultat så mina förväntningar var minimala. Medan vi väntade värmde vi upp med ett godisspår i vägkanten ungefär 7-8 m långt. Godis är gott tycker Caisa.

Så var det då dags för påsläpp. Caisa travade rakt ut i lagom takt utan att ringa, stannade vid första apporten. Trevligt! Hon fortsatte i samma stil och tog första vinkeln snyggt, sittmarkerade andra apporten fick problem i andra vinkeln som låg mittemot en skogsudde.

Vinden och med den vittringen virvlade runt. Det gjorde C med innan hon på nytt tog tag i spåret och avslutade med sista apporten. 10 -10 av domarna.
Nu började jag bli nervös. Tävlingen som jag betraktat som uppvärmning inför Söderåsen den 9 nov blev med ens på allvar.

Tillbaks vid klubbstugan och budföring. En riktigt bra mottagare och 10-10 där åxå.
Sen var det då platsliggande – usch. C ville egentligen inte lägga sig. Det var väldigt blött.
Jag behövde inte vara nervös särskilt länge. När jag vände satt hon redan. Sittande kan ju åxå ge poäng men snart ställde skrället sig, stod stilla en stund, flyttade en fot, sen en till och så vidare. Allt skedde i ultrarapid. Hon insåg att jag inte skulle göra något och började snusa, kissade och hittade godis som hon åt upp. Närmade sig så sakteliga och när tiden var ute hade hon kommit ända fram till mig.

Jag hoppades fortfarande på att bli godkänd. Caisa brydde sig inte. Linförighet tycktes hon aldrig ha hört talas om. Tyckte inte jag hade något att förlora på ett rejält dk så jag klämde i med ett fot. Caisa tittade upp från gräsmattan, viftade glatt på svansen ” men matte e du åxå här ” såg hon ut att tänka.

Nästa överraskning kom på framförgåendet. Helt perfekt som på räls rakt fram i båda riktningarna och 10-10.

Moment utan koppel går alltid bättre än med och det gjorde det idag åxå. Fick nerdrag på att hon lämnade apporten framifrån lite snett, ställde sig upp före inkallningen.

När allt räknats samman visade det sig att hon fått ihop 231p – uppflyttad. Jag har inte hämtat mig än – men roligt är det.

Comments are closed.