Sök vid Dansebanan

9 Nov

Idag körde vi med figgar i riskojor och en stor kartong. Hur kul som helst tyckte hundarna och även vi. Kände mig som barn på nytt när jag släpade granris till kojorna.

Caisa fick ha den fasta rullen i sista skicket. Hon gav sig tid att kolla figgens korvficka innan hon tog rullen. Känns bra eftersom hon började distansmarkera för några veckor sedan. Lösrullen och godis hos figgen har förhoppningsvis fått henne att inse att hon ska ända fram innan hon tar rullen.

Övningen blev mer realistisk än vi tänkt oss eftersom andra figgen villade bort sig. Det blev tre blindskick på raken. Caisa tycker om att springa så hon fortsatte jobba i samma heta tempo innan jag insåg att ingen figge var i närheten.

Hon är väldigt ivrig på att komma iväg o fortsätta. Måste träna på att gå ”skogsfot”. Nu håller jag på o tjatar för att få henne att vänta på mig efter påviset.

Avslutningsvis blev det 100 m budföring till Birgitta. En tjuvstart som Birgitta kunde stoppa. Nästa steg blir att lägga till skott.

Comments are closed.