Borgvik

23 Dec

23 december

Sent igår kväll kom vi hit. Första gången vi är här på vintern. Så annorlunda! Alldeles tyst o mörkt när solen gått ner. Klaraborg, som stället heter, har tidigare varit kommunens pensionärsboende. Två eller kanske tre av lägenheterna bebos fortfarande av pensionärer. Resten hyrs ut till turister . Vi är de enda turisterna här.

Nummer sju brukar välkomna hundfolk, men den här gången placerades vi i nummer åtta som skulle ligga i vinkel mot sjuan. Vi trodde vi förstod var den låg.  Nyckeln skulle ligga i brevlådan och inte under dörrmattan som annars är standard här.

Det lyste i lägenheten när vi kom. Det tyckte vi var omtänksamt med tanke på vår sena ankomst o det totala mörkret utanför.

Sen började jakten på brevlådan som vi inte hittade trots ficklampa. Inte heller låg det någon nyckel under dörrmattan. Vad gör man? Under sjuans dörrmatta låg en nyckel så också under de övriga, men där var det isande kallt. Jag öppnade elskåpet och trevade runt efter en nyckel där. Som ny geocachare har jag lärt mig leta på de mest oväntade ställen. Tyckte jag hörde ljud inifrån lägenheten, kikade in genom fönstret och ser en gammal tant , som tack o lov inte såg mig, sitta o titta på TV. Det hade väl blivit antingen hjärtslag eller hagelbössa annars.

Lägenhet nummer åtta visade sig ligga i ett annat hus. Där fanns både brevlåda o nyckel. Varmt o skönt var det också.

Comments are closed.