Både ha kakan o äta den, motto för en cattledog

3 jan

Smart och rolig! Jag har haft några andra raser innan jag hittade ”min ras” Australian Cattledog. Ingen av dem har varit i närheten av den slutledningsförmåga som Caisa besitter. Det är både husse o jag överens om.

Caisas senast påhitt handlade om vårt gemensamma hatobjekt – dammsugaren. För att dammsugaren ska överleva o jag kunna dammsuga har Caisa blivit beordrad att sitta på en köksstol, där hon belönas med godis under förutsättning att hon sitter kvar så länge dammsugning pågår.

Igår var det så dags att dammsuga efter en fällande hund. Jag gick, utan att säga något, till godisburken o stoppade lite gott i fickan. Så brukar jag göra när vi ska träna inomhus. Caisa, som sällan missar ljud från godisburken, brukar komma som en raket.

Idag for hon istället iväg in under trappan där dammsugaren har sin koja och måttade en rak höger varvid dammsugaren gick ner för räkning. Därefter intog hon sin position på köksstolen inväntande sin belöning.

Comments are closed.