Köksträning

20 Dec

Ännu mera snö föll i natt. Lydnadsträningen är för närvarande hänvisad till köket. Ridhuset i Hallaröd vågade vi inte åka till idag.Vi tränar fjärren med tonvikt på stadga och ordförståelse. ”Stå” – Caisa ställer sig. ”Stå” en gång till när hon redan står. Belöning när hon inte rör sig. Sträcker hon sig efter godiset försvinner det. Svårare än man kan tro. Sitt och ligg är mycket lättare.
Vittringsapporten passar också bra i köket. Jag vill helst inte preparera föremålet utan lita till luktsinnet. Caisa har redan lärt sig i spåret att markera pinnar. Nu får hon göra samma sak i köket med en pinne. Jag klickar när hon sätter nosen på pinnen innan hon tar upp den. Tanken är att lägga till”rena” pinnar och låta henne välja. Jag har gjort något liknande i skogen med kottar. En kotte har fått ligga i min ficka på promenaden. När vi kommit till en hackspettssmedja har jag lagt min kotte där och Caisa har fått leta upp den. Roligt tycker hon. Min kotte är givetvis märkt så jag vet att hon inte tar första bästa 🙂

Comments are closed.