Plats ännu en gång

10 jan

Ibland får man riktiga aha-upplevelser. Sen länge tränar vi platsliggning inne tillsammans med dammsugaren, inför promenaderna och medan jag förbereder godisburkar.
En intensiv hund som Caisa måste koncentrera sig så att temperaturen i rummet nästan stiger bara för att kunna ligga kvar lugnt och tyst.
Igår påminde Christina (i min tävlingsinstruktörskurs) mig om nyttan av att öva tillsammans med stabila pensionärer -hundar inte folk 🙂
Vi har inte så många sådana på klubben men en riktig stjärna har vi – Zacko. Han är inte bara stabil och snäll utan också väldigt omtyckt av Caisa. Zacko var den första hund Caisa hälsade på efter att ha lämnat mor och far. Vänskap uppstod och består även sen Caisa blivit vuxen. Så nu får vi höra med Åke om vi får träna litet platsliggning tillsammans med Zacko.
Litet störningsträning med Anton står också på önskelistan. Anton är betydligt yngre än Zacko men lika snäll och stabil. Caisa känner sig trygg med honom. Tänker att Anton kan träna annat eller gå runt nära Caisa medan hon ligger plats.

Comments are closed.