Mudi är också en trevlig ras

25 apr

Fick låna Aggi, en av Marias mudisar, på kursen igår. Vad heter egentligen mudi i plural – mudier är väl en svensk böjning men känns litet konstig i munnen – eller inte? I vilket fall är det en  rolig ras, mycket alert och lättlärd. Min uppgift igår var att klicka in skall på kommando. Mudi är lättskallad och jag måste säga att det var modigt av Maria att låta mig öva på det.
Jag blåste litet försiktigt Aggi på nosen och vips så skällde hon. Klick och belöning. Efter en kort stund med mycket skall bytte jag till att öva på tyst, vilket var mycket lättare än jag hade kunnat ana. De är smarta mudierna. Givetvis är momentet inte befäst, men jag tror inte det behövs mycket övning, för att ”tyst” också ska fungera, förutsatt att Aggi tycker det lönar sig 😉

Comments are closed.