Hemtorkat Norge-godis

27 jul

Husserapport
I dag fick Caisa smaka en hemtorkad delikatess direkt från norska Lofoten (200 mil norrut…): Grisöra och ”tjurmuskel”. Luktfria och mera att bita i. Caisa sniffade noga innan hon med glupande aptit satte igång. Här var det öra att tala om – ingen tunnplåt. Och ”muskeln” tog en bra stund att gnaga. Bäst av allt: de luktade inget.


”Tjurmuskelätning – var god stör ej!

Fick dem av tillverkaren själv som jag träffade i Värmland: en norsk rottisfantast (fyra stycken inklusive en champion) som köper allt fryst direkt från slakterier för att hänga allt upptöat på tork… Kanske inget för klädstrecket i villaträdgården, men Caisa skulle inte ha något emot det förstås…


Plats för fyra rottis-burar i bilen och gott om plats i campingvognen vid resor till utställningar. Nu närmast bär det av från Lofoten till utställning i Tyskland.

Comments are closed.