Svartbergs senaste bok

8 aug

Förr, men fortfarande på min tid 😉  fanns det bara tre böcker om hundar på svenska – LT:s serie om uppfostran, dressyr och  inlärning m.m. Nu kommer det fler än man hinner läsa än mindre har råd att köpa.
Mitt senaste förvärv är Svartbergs nya bok om relationer. En bok väl värd att läsas och läsas om. Hur många böcker kan man säga det om?
Mycket är skrivet om hur hundar lär och beter sig men ingenting har, vad jag vet,  skrivits om våra relationer till våra hundar. Vilken relation har vi eller tror vi oss ha och vilken vill vi ha?

Hur kan vi påverka eller förändra en relation  till det bättre?  Balansen mellan trygghet, samarbete och bestämmande  är inte och ska inte vara lika för alla. Hur vill jag att det ska vara för mig och min hund? Innan vi drar igång ett ambitiöst träningsprogram ska vi kanske tänka över vad vi innerst inne tycker är viktigast. Finns det något vi inte vill kompromissa om?
Vad vill vi egentligen med vårt hundägande? Varför har vi hund? Träning är roligt. Tävling är nervpåfrestande men oftast roligt, men är när allt kommer omkring en ytterst liten del av vårt gemensamma liv. Större delen av vår samvaro är hemma i vardagen.

Jag köpte den för 228 kr på Adlibris – klickar HÄR

Comments are closed.