Blindmarkering

9 aug

Länge sen C blindmarkerade men idag var det dags igen. Jag såg när hon tog rullen och kallade på henne . Det skulle jag inte gjort för nu blev hon osäker också –  stannade upp och tittade på mig. Såg ut som vad vill du jag ska jag göra? Hon är inte van vid korrigeringar, om än aldrig så milda, när hon jobbar och tyckte inte alls om att jag bröt henne. Förstod helt enkelt inte varför hon inte fick springa ut till figgen.
På Martinas inrådan bytte vi snabbt som ögat till rena hittaövningar, men med rullen kvar runt halsen.  Caisa blev säker och jättelycklig. Det blev jag med.
Ska aldrig mer göra något som kan verka som en korrigering när hon jobbar eller håller på att lära sig något.
Sista skicket gjorde vi enligt regelboken och det blev helt lyckat.
Nästa gång ska jag förbereda Caisa med några markeringsövningar på kort avstånd innan vi går  in till rutan. Godis på en gång hon kommer till figuranten,  innan hon hinner ta rullen.

Comments are closed.