Trion som ger järnet

25 aug

Direkt efter sökträningen åkte jag till Trosa för att hälsa på barnbarn och barn. Tanken var att stanna några dagar och sen ta med barnbarnen till Skåne lagom till Kristins o Marcus bröllop. Barnbarnen tyckte vi skulle åka på en gång och vid närmare eftertanke tyckte vi alla att det var en bättre idé.

Tisdagen gick till bilåkning med trevliga pauser på kanske inte världens  mysigaste ställen.

Våra barnbarn är unika. De gillar inte hamburgare!

Så våra pauser förlades till den öppna bagageluckan och med medhavda smörgåsar. Alla tre rymdes bredvid hundburen. Fantastiskt hur barn kan veckla ihop sig 😉

Alicia, som nyss fyllt nio, har många funderingar över livets uppkomst. Darwin och hans teorier om hur de bäst anpassade befolkar jorden – både vad gäller djur och människor, är så spännande.

Oliver har åtminstone tillfälligtvis lämnat dinosauriernas värld. Vatten som förångas och sen trillar ner som regn har han många funderingar kring.

Idag har vi tillbringat nästan hela dan i Skånes djurpark. Länge sen jag var där trots det traditionella årskortet från kommunen.

Lodjuren och björnarna var populärast bland djuren. Vi kom när de fick mat. Oliver var nyfiken på kungsörn och blev mäkta imponerad över storleken. Utanför voljären satt en silhuett i trä av en kungsörn med utfällda vingar, infälld i denna en glada och allra innerst en sparvhök. Barnen och jag med jämförde med våra utsträckta armar. Gladan var mycket större än jag hade trott. De svävar så högt upp att de verkar mycket mindre än de är.

Allra roligast var nog hinderbanan. Den forcerades i ett allt högre tempo. Nellie, som är minst,  fick lyftas upp på en del ställen.Men väl uppe var det fullt ös som gällde!

Comments are closed.