Variation på vittringsapporter

28 Nov

Väder och en växande mage hindrar den vanliga träningen. Caisa är inte van vid att slappa. Tycker nog livet är litet tråkigt just nu och då gör hon som cattledogs normalt gör – bus.
Erinrade mig att vi lärde in vittringsapporteringen inomhus förra vintern. Hittar inga pinnar! Ligger naturligtvis i iskalla garaget. Vem vill gå dit? Caisa vill –  men inte jag.
Letar reda på ett antal lagom stora grejer – olika material, form och storlek. Vi börjar med en smörkniv, en tvättklämma i plast, en gammal börs och två aldrig använda snickarpennor. Spännande med olika grejer att välja mellan tyckte Caisa och nosade noga, noga på alla innan hon valde smörkniven med min vittring.
Jag bytte ut smörkniven mot ett metallock. Litet svårt att få upp det från golvet, men ingen tvekan om vilket föremål jag ville ha.
Sen kom det riktigt svåra valet. Med pincetten la jag ut en liten nalle som Caisa kastat många längtansfulla blickar på. Den bor i en korg i fönsterkarmen och ingen har rört den sen barnbarnen var här i somras. ”Mitt” föremål var ett trasigt skosnöre. Vi har fortfarande gott om sådana sen Caisa var valp.
Skulle Caisa kunna motstå nallen? Länge, länge nosade hon på nallen innan hon gick vidare och plockade upp skosnöret. Belöningen blev att nästa gång var det nallen som skulle hämtas. Nallen byttes sen mot matskålen.
Nu funderar jag över om det var rätt att belöna när hon sysslade med något som hon verkligen uppskattar att få göra?

Comments are closed.