Flytt

10 jan

Valparna flyttade in i köket i onsdags. Större plats att röra sig på och det gör de – springer –  inte så fort men ändå. Stor energi satsas på skutt och snurr. Sen gäller det förstås också att hitta hem igen efter utflykten. Köket är väldigt stort när man är bara drygt tre veckor gammal. Viktigt också att hålla sig framme när mamma känner för att  för att bjuda på mat.
Vi trodde igår att Mårris-Maurice kommit bort. Det fanns helt plötsligt bara sex sovande knyten i korgen. Vi letade på alla konstiga platser. Jag blev rädd att han försvunnit in bakom diskmaskinen. Till sist hittade vi honom i korgen under filten och syskonen. Han har upptäckt konsten att gräva. Helst gräver han ner sig under filten.
Lilla Svartsvans gör vad hon kan för att i bästa cattledogstil skaka livet ur samma filt.
När Dubbelmasken skäller hoppar vi högt. Hon har inte Cattledogens vanliga ljusa skall utan riktig basröst. Kan vara ett skäl till att behålla just henne 😉
Pelle-Pricken som var minst av alla har vuxit ordentligt. Han har sin egen taktik vid bespisningen. Alla vaknar vrålhungriga med ett  våldsamt skrikande, pipande och skällande –  alla utom Pelle. Medan syskonen väsnas och bökar runt,  lägger han beslag på största tutten och den behåller han. Pelle är också den som mest förstår sig på gos.

Comments are closed.