Alla lystrar till Kina

17 feb

Först lystrade alla valparna till namnet Caisa. Det var ju det de hörde oftast.
Introducerade Kina efter att tre valpar flyttat. Alla tre kommer när jag ropar på Kina. Kände mig elak om jag bara belönade valpen som faktiskt heter Kina så jag funderade på vad jag skulle kunna hitta på med de andra två. Var inte mer kreativ än att jag sa ”sitt” i första hand till Caisa. Döm 0m min förvåning när även valparna satte sig med förväntan lysande ur sina kloka ögon. Nu kunde jag belöna alla tre 🙂
Vet inte om alla cattledogvalpar har det inbyggt i generna, att sätta sig och bara titta och vänta, men i den här kullen har alla gjort så. Det var väl därför inte så svårt att få alla att sitta och vänta på sin godis.
Såg en bild på syster Kims hemsida där matte Barbara stod med alla valparna sittande i en halvcirkel framför sig. Jag var så imponerad – är fortfarande.
Övningarna har byggts på. Först ropar jag Kina. Alla kommer. Jag säger ”sitt” Alla sätter sig. Jag säger ett namn och ger en godis till den hunden. Fortsätter med nästa o.s.v.

Comments are closed.