Avledning

17 mar

Eze och Echo gillar att jaga sina svansar. Kina frustrationsskäller när hon inte får som hon vill med Caisa. Kan tänka mig att resten av valparna också hittar på saker som inte är så populära.

Jag försöker hitta alternativ till det jag inte gillar. Något jag ganska ofta använder mig av är ”sitt”.

När alla valparna fortfarande bodde ”hemma” upptäckte jag nämligen att de ofta satte sig och iakttog omvärlden  – litet som tjuren Ferdinand. Vid matdags satte alla sig spontant en liten stund, medan de väntade på att maten skulle serveras.

Det var lätt att sätta signal på det beteendet 🙂 Efter att alla utom Eze hade flyttat började jag  kombinera sitt med deras namn. Jag blev väldigt imponerad av att de så snabbt lärde sig både vem som var vem och att vänta en pyttestund på sin tur.

På Youtube hittade jag denna lilla snutt http://www.youtube.com/watch?v=TBvPaqMZyo8&feature=channel om hur man kan träna avledning

Undrar vilka bra avledningar som ni använder er av?

Dela gärna med er! Känns som om det behövs mycket av den varan 😉

Comments are closed.