Kärlekskranka gräsänder

25 mar

Våren är på gång även om det känns segt. På våra dagliga promenader går vi längs Kolleljungabäcken. Strax innan vi är hemma igen ligger en liten damm – inte så stor, men tillräckligt för att våra barn en gång i tiden lärde sig åka skridskor där.
På sommaren
ser vi mest gräsänder med ungar, en och annan häger som ”står staty” tills vi råkar komma för nära. Roligast är när kungsfiskaren är på besök.
Nästan en idealisk plats att vänja hundar vid att låta fåglar vara i fred –  gäller tyvärr inte pilfinkar:-(
Under vintern bor fåglarna någon annanstans så Kina har tills idag aldrig sett fåglar där. Nu tror uppenbarligen änderna på våren. När vi passerade var det ett våldsamt oväsen. Flera hanar slogs om den enda honans gunst. Caisa som är van struntade i dem. Kina blev litet undrande. Hade inte jag haft åsikter om det hela hade Kina kunnat tänka sig att ingripa

Comments are closed.