Shaping

25 mar

Vet inte om det är jag som är oorganiserad eller om det blir så mycket svårare att få till träning med två hundar. Nu har vi i alla fall kommit igång 🙂
Kina tycks redan ha fått kläm på att bjuda på beteenden. Blir underliga kedjor ibland. I förrgår kom hon på att det var lönsamt att lägga sig. Det gjorde hon så medvetet att jag la på kommando nästan direkt. Kunskapen fanns kvar igår.
Vis av gamla erfarenheter från klicker- och shapingträning, avstod jag från att öva mer på detta. Vill inte riskera att hon fastar i läggandet och bara bjuder på det.
Inväntade istället något nytt. Det blev både backande och snurrande. Valde snurren men fick ett bakåtsteg på köpet. Antingen var jag för långsam eller så tyckte Kina det var för lätt eller bara jätteroligt för i rask takt backade hon två steg, snurrade ett varv och la sig. Det fanns inte tid att tänka så jag klickade och belönade. Sen gjorde hon om det och om det och om det.
Är inte säker på att jag vill ha den här kedjan. Väldigt säker är jag på att jag måste planera våra övningar i detalj annars kom hon att lära sig en massa konstigheter.

Comments are closed.