…och spår

4 apr

Underbart väder med en vind som passat perfekt till sökträning men det var bara Pia och jag som kom idag.
Caisa fick ett långt spår med upptagsruta. Bakspårade längre än vanligt innan hon vände rätt. Undrar om det berodde på den ganska kraftiga motvinden i uppförsbacken. Får träna mer upptag.
Upptäckte att budföring har en hög koefficient i lägre klass så vi ska börja träna det på allvar igen. Har bara kört det på skoj sen appellklass. Caisa gillar budföring bara hon ser var mottagaren står, vilket ibland kan vara en icke planerad svårighet för mindre hundar – 100 meter är ganska långt om det finns mer folk på planen.
Kina fick också spåra. Det var snudd på att hon tog spåret på egen hand 🙂 Hon gick lös på väg till starten, som låg i motvind några hundra meter bort. Ser hur hon höjer nosen i vinden och sätter fart. Det gjorde jag med och hann i kapp henne vid första apporten 🙂 Gårdagens övningar med apporter har tydligen gått hem. Hon stannar och undersöker och belönas rikligen för sitt intresse

Comments are closed.