Spår med halvsyskonen Baily och Demi

21 apr

Länge sen jag såg Baily och Demi. Hade nästan glömt hur fina de är. Baily har en speciell plats i mitt hjärta. Hon var nämligen den första Cattledog jag lärde känna. Hon är också den direkta anledningen till att vi hälsade på Sonja i Bälinge och träffade Harissa och Dino och så småningom fick Caisa.
Aldrig tidigare har jag varit så noggrann med att välja både ras och uppfödare och aldrig tidigare har jag haft förmånen att följa allt från löp till valpar – visserligen det mesta på avstånd och bildledes –  men ändå 🙂
Denna vackra vårdag ägnade vi åt att spåra i Misseröd. Först ut var Kina. Katinka hade lagt ett u-spår –  inte riktigt appellklasslängd och ungefär 50 minuter gammalt. Första gången Kina gick icke-förarspår. Jag tycker om hennes sätt att spåra – lugnt och koncentrerat även om hon tog en paus och kollade mossan på en stubbe. Alla apporterna markerades. De runda korvbitarna uppskattades.
Katinka, som aldrig varit här tidigare, råkade lägga en del av Caisas spår i ett kärr, så nu vet jag att mina skor tål vatten. Byxbenen blev våta men fötterna var torra 🙂
Upptaget blev en del snurrande men sen var det inga problem. Vi missade en skogspinne. Det var nog jag som inte förstod att det var en apport.
Demis spår startade bland väldigt mycket stenar. Tror det var värre för Katinka och mig än för Demi. Jag tänkte inte på att berätta att slutpinnen inte var lång utan sa bara att spårslutet låg före traktorspåren. Katinka noterade inte traktorspåren så Demi fick större delen av Bailys spår.
Vi tog det som en utmaning och lät Baily göra ett spårupptag som det var tänkt och det gick galant. Först spårade hon samma sträcka som Demi, sen fortsatte hon som planerat mitt spår som passerade Skåneleden två gånger. Medan spåret låg till sig kom en vandrare gående Skåneleden. Vilken bra störning och vilken bra spårhund!

Comments are closed.