Spår på vildsvinsmark

15 maj

La spår till båda hundarna i Göingeholm idag. Upptäckte för sent att Caisas spår hamnade där vildsvinen huserat, bara jord och ingen som helst vegetation på marken. Ja och så förstås en massa spillning. Tror grisarna var kvar i området för Caisa stannade upp och vädrade när vi kom intill ett kärr.
Jag hade tillverkat nya snitslar – långa sådana vilket fick till följd att Caisa markerade dem också. De nya går bra till Kina som inte upptäckt dem än men till Caisa får jag försöka klara mig med bara tvättklämmorna – sätta dem högt också.
Caisas spår kändes litet rörigt trots snitslingen. Hon hittade alla apporterna men jag tyckte inte hon gick där jag trodde jag gått. Kan inte ha varit lika spårnoga som hon brukar vara. Ska kanske testa siab-spår – scent in a bottle.

Alltid lika glada Kina har insett att det lönar sig att stanna vid apporterna även när spåret lockar henne vidare. Precis som Caisa gjorde när hon började spåra sätter sig Kina vid apporten och väntar på mig och mitt godis. Trivs bra med det markeringssättet. Det blir inga märken i pinnen och jag ser tydligt att hon hittat en apport.

Comments are closed.