Den gamla vanliga morgonrundan var sig inte riktigt lik

23 maj

Över en natt har den vanliga rundan blivit litet otäck. Borta vid dammen kom en underlig figur krypande rakt emot oss. Den morrade svagt men stannade snällt på andra sidan staketet innan den vände om. Vi stod kvar och tittade en stund medan odjuret kröp runt på gräsmattan. Caisa som kände igen den ville vidare till nya doftfläckar, Kina och jag följde med.
Dags för nästa överraskning! Högt, högt upp på en stolpe fladdrade något stort och blågult. Högt uppe kan det finnas rovfåglar och dem ska man akta sig för – tror det ligger i generna.  Kina stelnade till och pekade stadigt med nosen mot det smattrande åbäket innan hon bestämde sig för att följa Caisa till nya doftupplevelser.
Nästan hemma kom den sura schäfern, som bor bakom elstängslet, rusande och skällde – inte nog med det. Idag var han inte ensam. Bakom sig hade han en obehaglig stel människa som hotfullt stirrade på oss. Det såg ut som hon tänkte kasta något efter oss.
Stackars människor med sådana figurer i sin trädgård. Man kan bli mörkrädd för mindre. De små röda gubbarna med blinkande luvor som dök upp i början av december hann knappt ge sig av förrän den här nya figuren la beslag på reviret..

Comments are closed.