Därför valde vi Blue

25 maj

En lång historia. Vi ville naturligtvis ha den bäste hanen inom räckhåll. Han skulle ju matcha Caisa 😉 Viktigt för oss var att han hade arbetsmeriter och var trevlig. Han skulle också vara någorlunda snygg.  Blue är mycket vacker och har arbetsmeriter.

Han skulle komma från en frisk familj och själv vara frisk så långt man kan kolla det – höfter, armbågar, ögon, öron och tänder. Han skulle helst vara blå för att färgerna på valparna skulle bli bra. Jag vet inte hur det fungerar men litar fullständigt på Sonja.

Sonja som är mycket sparsmakad när det gäller både hundar och valpköpare inventerade vad som fanns. Ibland när jag pratade med henne fick jag en känsla av att hon var personligen bekant med ägarna av alla intressanta hanar i Europa och även Australien 😉

Blue passerade nålsögat. Kontakt togs med Helmut Mayer – Blues lycklige ägare.

I mars åkte Catta och jag till Österrike. (Sonja hade fått förhinder.) Catta hade väntat så länge på en valp att jag tror hon hade åkt till månen om så behövts.

Det fanns två anledningar till att vi åkte till Österrike och inte bara beställde sperma. Vi ville träffa Blue för att se att det var en trevlig hund inte bara på pappret och vi ville också se att båda hundarna hade ett normalt beteende gentemot varandra.

Det blev inga valpar i första försöket men nu visste vi allt vi tyckte vi behövde så nästa löp levererades sperma från Wien till Helsingborg där Caisa blev inseminerad.

101016_insemination_002
Veterinär Karin Löfqvist visar Blue i koncentrerad form – nyligen levererad med FedEx kyltransport.

En liten anekdot
När veterinären i Helsingborg kontrollerat spermans kvalitet och inseminerat första gången tittade hon lite närmre på pappren som följt med och konstaterade glatt – ah det är Schäfer! Jag blev inte lika glad – närmast skräckslagen – innan jag förstod att det var veterinären i Wien som hette Schäfer. Hon lär vara en höjdare i branchen…

Comments are closed.