Pappa, pappa – en varg!

14 jun

Kom på att Kina inte varit i ett samhälle större än Höör och det var dessutom länge sen. Bot och bättring – idag fick hon följa med mig till Hässleholm. Spännande för både Kina och Hässleholm 😉

Vi hann knappt ur bilen förrän vi mötte en pappa med liten dotter ”
– Pappa, pappa – en varg!
– Nej, en vovve
– NEJ, PAPPA EN VARG!!!

Skyltfönstren förbryllade i början. Alla dessa luktlösa hundar som stirrade tillbaka. Vänliga var de åtminstone, viftade på svansen varenda en hela tiden.

Sen alla dessa dörrar som for upp och avslöjade spännande dofter. Så mycket mat det uppenbarligen fanns där innanför. Kina hade gärna gått in.

Människorna var förstås litet trista, gick bara förbi, inte alls intresserade av en pratstund. Kina som betraktar sig som världens medelpunkt lärde sig snart att nonchalera tillbaka. Det fanns ju så mycket annat.

Utanför en kiosk blåste ett plastglas omkring. Jätteroligt att dribbla runt med.

Torghandel är mycket intressantare än jag någonsin anat, åtminstone i sällskap med en cattledogvalp. Fick hålla hårt i kopplet när Kina ville undersöka allt som fladdrade i vinden.

En rad med snidade trägubbar väckte Kinas intresse. Hon nosade försiktig på alla utom den siste som tydligen var oförskämd och golvades med en rak höger. Tack o lov för min plånbok klarade han sig oskadd.

Järnvägsstationen full med folk, väskor på hjul, högtalare som skrek och så en rulltrappa. Kina hade gärna åkt men jag var för feg. Istället tog vi först den jättehöga och långa trappan upp och ner och sen samma sak med hissen. Bor man på landet får man passa på att testa det moderna samhället när man kommer till stan 😉

Comments are closed.