Söndagförmiddag = träning

3 jul

Fyra stycken var vi idag. Faktiskt ganska lagom. Vi började med att lägga spår till alla hundarna. Kina fortsätter att ta det lugnt men noggrant. Idag markerade hon alla apporterna.

Caisa fick ett upptag som hon behandlade som om det vore sök. Gick ut med högt huvud och passerade spåret, vände om snurrade och hittade både spår och rätt riktning men missade första apporten. Spåret hade legat knappt två timmar i först bok- sen granskog. Tror hon tycker sök är roligare. Det gör ju jag med men träningsgruppen på söndagarna är väldigt trevlig och de flesta där är mer inriktade på spår så vi spårar också.

Om jag ska fortsätta med spår måste jag fundera ut hur vi ska göra med upptaget. Vinklarna gick bra även de spetsiga. Funderar litet på godisspår för att få upp koncentrationen.

Kina fick prova på budföring. I första hand ville jag att hon skulle kunna springa till en människa med glädje men inte så glad att hon hoppade upp i famnen. Hon börjar bli för stor för sådant.

Pernilla hjälpte mig i de första övningarna. Vi stod mitt emot varandra med någon meters lucka. Pernilla lockade, Kina sprang, Pernilla sa sitt, Kina satte sig samtidigt som jag klickade. Vi förlängde avståndet med samma goda resultat. Så enkelt!

I systemsöket körde vi samma upplägg men med Gittan och Petra som figuranter. Kina använde erfarenheterna från de första budföringsövningarna och hoppade inte en endaste gång. Den här gången fick jag också hejd på henne på stigen. Tidigare har hon bara passerat förbi mig som blixt på väg till nästa figge och nästa och nästa…

Caisa fick göra samma övning men med förflyttning framåt i rutan tillsammans med figuranterna. Uppgiften var egentligen för lätt för henne men den ger kondition och så tycker hon så mycket om att springa 🙂

Comments are closed.