Svårt sök idag

25 jul

Förra träningen gick allt som på räls. Kan man säga så nu för tiden med tanke på hur tågen går eller snarare inte går? Vi har tränat i ganska öppen terräng ett tag så nu tyckte vi att det var dags för mer svårfunna figuranter – och svårfunna blev de.
Vi snitslade en stig genom högvuxen granskog. På vänstra sidan lät vi rutan gå ut i tät boksly. Alla hundarna fick problem med att springa ut i buskaget. De uppfattade de täta buskarna som slut på rutan. När de sen förstod att de skulle ut bland buskarna var det inte alldeles lätt för dem att lokalisera figgen. Absolut ingen vind som hjälp. Mycket snurrande innan de kom rätt.
Nästa gång fortsätter vi i en bokskog med mycket hallon och sly. Jag tänker också prova att lägga två figgar på linje 30 och 50 meter ut bara för att lära Caisa att det kan finnas något längre ut än där hon vänt om hon vikit av för tidigt. Idag var hon litet ovillig att gå ut där hon tyckte att hon redan varit

Comments are closed.