Aldrig mera tomaten Elin

30 jul

I år var jag sen med att så tomatfrön. På Netto sålde man jättefina tomatplantor som redan stod i blom. Jag köpte två stycken varav den ena hette Elin. Båda växer bra och dignar av tomater och nu har skördetiden börjat.

Elin var först och smakade köpetomat – så besviken. Jag odlar inte tomater av ekonomiska skäl. Då skulle jag genast sluta. Det är smaken jag är ute efter. Finns inte mycket som går upp mot hemodlade tomater.

Nästan samtidigt med Elin mognade en Sibirisk tomat. Den var GOD! Plantan fick jag av min sökkompis Christel tillsammans med fyra andra spännande sorter. Ser verkligen fram emot att få smaka dem.

Mina egenodlade Gardeners Delight är fortfarande gröna men jag vet att de kommer att smaka gott och om frosten inte kommer för tidigt kan jag plocka egna tomater fortfarande i oktober.

Comments are closed.