Caisa hjälper till

3 aug

Kina jagar gärna koltrastar. Det gör Caisa också. Inget problem eftersom fåglarna lyfter högre än hundarna – än så länge 🙂

Idag drog Kina iväg med näsan i backen – absolut stendöv. Jag hann bara vissla en gång innan Caisa också for iväg i samma riktning. Att kalla nu skulle vara ren avdressyr så det avstod jag från. Caisa som inte spårade hann snart upp rymlingen som fick en välförtjänt omgång. Budskapet gick hem. Kina höll sig på exemplariskt avstånd resten av rundan.

Minns en kursdag med Barbro Börjesson för några år sedan då hon berättade om hur tiken kunde ta emot återvändande valpar som varit för långt ”hemifrån”. Nu har jag själv sett det och är imponerad samtidigt som jag också fått en del att tänka på.

Hur ska man egentligen ta emot en hund som varit längre bort än vad som känns bra?

Comments are closed.