Spår vid Ringsjön

11 sep

Fälten vid Ringsjön brukar vara svårspårade. Idag var de bevuxna med 25 – 45 cm högt gräs på ena sidan vägen. Mitt på steg vattnet upp till vristerna på mig när jag la spåret. Andra sidan betades av kor som i sedvanlig ordning lämnade spår efter sig. Dessutom mullrade åskan i sydväst. Jag tycker varken om kor eller åska.

Kina fick sidan utan kor. För första gången var hon riktigt sugen på att spåra – önsketempo med tydliga stopp vid apporterna och rejäl temposänkning vid vinklarna.Vattnet mitt på störde henne inte. Vittringen låg väl kvar ovanpå det höga gräset.

Caisa fick kosidan. Upptaget låg i kraftig medvind parallellt med vattenskidklubbens parkering som just idag var full med bilar, barn och annat folk. Hon tog det så fint att jag nästan blev tårögd. Tredje vinkeln var riktigt svår. Låg mitt på fältet med en vind som inte kunde bestämma sig för vilken riktning den skulle ta. Det blev många snurrar innan hon fick fast på spåret där men sen släppte hon det inte.

Comments are closed.