Dessa morgonrundar :-(((((

24 okt

Usch vad illa jag tycker om dem – morgonturerna.

Eftersom vi bor i ett samhälle med folk, bilar och cykelmarodörer måste hundarna gå kopplade på morgonturen. Det tycks vara helt omöjligt att få dem att gå normalt. Hoppar studsar, drar och sliter i alla riktningar – sällan samma. De kan gå fint i koppel var för sig men inte så ofta tillsammans och absolut inte på morgonen.

Närhelst jag väljer att gå är det dessutom andra hundrastare ute i samma ärende. Har varken tid eller lust att ”låta hundarna hälsa”.

Sen har vi de där hundägarna som stannar för att tala om att de tycker mina hundar är så duktiga som sitter stilla bredvid mig när de ska passera med sina skällande små monster. Då förvandlas omedelbart mina änglar också till  skällande monster. Det enda positiva med det är att konversationen tar ett snabbt slut och vi kan fortsätta hemåt.

Inte blir promenaden mer njutbar av att vi måste passera ett antal hundar bakom staket. Värst är för närvarande en schäfer bakom elstängsel. Mysigt med elstängsel runt trädgården…

Han står och lurpassar bakom någon buske, rusar fram och skäller när vi kommit tillräckligt nära. Hundarna har lärt sig ritualerna nu och för säkerhets skull börjar de gå på tå långt innan vi är framme och sen sätter det igång – usch!

Vi fortsätter hemåt. Jag tänker på mina snälla elever och vad vi ska göra idag –  missar en okänd hund i en trädgård som tidigare inte befolkats av någon hund – usch!

Haft en skön morgon eller vad tror ni?

Comments are closed.