Veterinärmys utan spruta

23 Dec

Promenaden igår slutade med att Kina inte ville stödja riktigt på vänster bakben. En snabb titt visade att något hänt med klon. Inte lätt att hitta en veterinär som hade öppet igår eftermiddag. Men vilken tur vi hade! Ganska nyöppnade ”Djurkliniken Skånes mitt”, som lägligt nog ligger på Veterinärgatan här i Höör, hade tid att ta emot Kina.

En riktig lyckoträff.  Kina som är ganska oerfaren av livet i allmänhet och veterinärmottagningar i synnerhet tolkade dofterna som att ”här ska man vara försiktig”. Veterinären tog sig god tid att bekanta sig både före och efter undersökningen. Vi satt en god stund i väntrummet och bara småpratade.


111222 Christmas portrait

”Skönt att slippa sprutan”, tyckte Kina. (Klicka på bilden för att se den större)

Kina slappnade av och började slå sina lovar runt bordet med pepparkakor 🙂 Vid första anblicken såg klon ut att behöva tas bort. Tid bestämdes till 8.30 nästa dag (idag).

Dagens besök började med en pratstund i lugn och ro innan Kina skulle sövas. Veterinären tittade en gång till på hennes klo och det visade sig att skadan inte var så stor. Han kunde lätt knipsa av en flisa med naglarna och sen var resten helt och fint 🙂

Summan av det hela blev att vi har en veterinär på fem minuters avstånd – en veterinär som dessutom har god känsla för hundar. En veterinär som noga kollar vad som behöver göras innan han tar fram stora sprutan och söver. En inte oviktig detalj är det generöst tilltagna väntrummet. Så skönt att inte behöva sitta i knät på andra besökare med sjuka, rädda, stressade eller argsinta hundar.

Comments are closed.