Galler är till för att övervinnas…

24 Dec

Caisa var ganska påhittig som valp. Kina ligger än så länge i lä. Vi har ju lärt en del sen Caisas tid. Fler kompostgaller har vi också införskaffat. 😉

Tidigt i morse vaknade jag av hundtassar i trappan. Caisa sov lugnt i sin fåtölj men Kinas fåtölj saknade både hund och sittdyna.

Eftersom vi inte ville återuppleva en del av Caisas påhitt har vi kompostgallerhinder strategiskt placerade på natten. I början stod de bara rakt upp och ner men rätt snart fick vi ”låsa” fast dem så att Kina inte kunde skjuta iväg dem. Det har fungerat bra.

Det vill säga ända tills i morse. Då upptäckte Kina när hon kröp under byrån att det fanns en glipa på en centimeter mellan väggen och gallret – så tjock är golvlisten.

På andra sidan gallret står min säng tätt intill, just för att hon inte ska kunna knuffa gallret framför sig. Centimetersluckan ovanför golvlisten visade sig vara precis så stor att Kina kunde få in klorna och skjuta gallret i sidled – inte så långt men tillräckligt för att hon skulle kunna klämma sig emellan och krypa in under sängen.

Under sängen står en ganska tung sänglåda – men inte tyngre än att hon lyckades flytta den någon decimeter och krypa den sista dryga metern till den hägrande friheten.

Undrar fortfarande varför hon inte hoppade upp i sängen? Den möjligheten brukar hon aldrig missa. Det kan förstås ha berott på att Kåre höll till i köket…

Hela utbrytarproceduren demonstrerade hon mer än gärna för mig längre fram på förmiddagen.

Comments are closed.