Marias första tävlingsinstruktörer

7 jan

Den allra bästa kurs jag någonsin gått är Maria Venhammars tävlingsinstruktörsutbildning. Sju deltagare och så Maria själv förstås – alla med olika bakgrund och erfarenheter.

Vad jag saknar våra diskussioner! Så roligt att tillsammans vända ut och in på gamla metoder och att alltid försöka se svårigheterna ur en ny vinkel. Just att försöka hitta en ny utgångspunkt- rotera problemet har jag försökt sätta i system – inte bara när jag tränar hund.

Kreativiteten sattes på prov när Maria gav oss i uppdrag att hitta minst fyra tidigare helt oprövade metoder att träna in några olika moment. Så långt möjligt 😉 testade vi sen idéerna på hundarna.

I onsdags träffades vi igen 🙂 Fyra av oss har hunnit skaffa valpar/unghundar sen sist. Katis Gosse är yngst men i gengäld kaxigast. Tror det passar Kati alldeles utmärkt. Åsas Valle och min Kina är födda samma dag den 15 december och Beas Lva (tror det stavas så) är månaden yngre. De tre har träffats tidigare och att de kände igen varandra var uppenbart.

Kina fick också för första gången träffa Mudihundar. Marias tikar hade hon tillräcklig självbevarelsedrift att möta respektfullt men med Katis Kaxe var det annorlunda. Intensiva lekinviter som han glatt besvarade. Lva och Kina fick också ta några varv ute innan vi åkte hem.

Pia som tillfälligt fick vårdnaden om Gosse hade svårt att lämna tillbaks honom 😉 Han är så söt! Jag blir inte förvånad om Pia har en liten mudivalp nästa gång vi ses.

Stort tack till Christina som såg till att träffen blev av och dessutom fixade ”litet” ätbart. Litet var det bara Christina som skrev under på 🙂

Apropå ätbart dröjer det nog tills någon kommer att äta böckling på tub – Valles favoritgodis. Experter på området misstog sig på ”doften”  och trodde den kom från hans analsäckar 😉

Comments are closed.