Sitt eller sitt kvar?

23 feb

Räcker det med bara sitt när man lämnar hunden för t.ex. inkallning? Är det bättre med bara sitt än sitt kvar? Frågan togs upp vid senaste kurstillfället.

Det bör egentligen räcka med bara sitt. Man kan göra det hela tydligare med en procedur före momentet så att hunden är förberedd på att stanna kvar.

En nackdel med sitt kvar är att tonfallet många gånger låter väl dominant men det kan det i och för sig göra med bara sitt också . Alla har vi hört förare som kommenderar så att samtliga kommunens och kanske också grannkommunens  hundar sitter kvar.

Behövs kvar för att människan ska känna sig tryggare? Trygg människa ger trygg hund?

Hur ska jag nu göra? Fortsätta som innan med stanna kvar eller ta det djärva beslutet att lita på att min hund klarar sig utan men stöttas av en fast rutin före lämnandet. Det jag vet är att jag ska vara noga med tonfallet oavsett vad jag väljer 🙂

Comments are closed.