Bygga kedjor och tänja gränser

1 mar

Lilla Kina har på sistone imponerat stort på mig. Från att länge ha varit en ganska tramsig och omogen liten ”valp” har hon helt plötsligt samlat ihop sig och blivit riktigt träningskompetent. Uthållighet och fokuseringsförmåga har landat på en helt ny nivå.

Först märktes det i söket. Målmedvetet sticker hon iväg och letar figge. Senast råkade vi ut för oplanerade tomslag. Förvånad konstaterade hon först att här finns det ingen figge! Sen satte hon nosen i vinden och kryssade sig fram till Andrea.

Kursen i tisdags handlade bland annat om att bygga kedjor – träna flera moment i följd och helst utan belöning under tiden. Kina fick börja med inkallning följt av fritt följ och sist läggande under gång.

Första utmaningen var förstås att sitta kvar när jag gick och det gjorde hon – lugnt, uppmärksamt och tyst 🙂 Liten och onödig belöning blev det före fria följet.

Hela fria följet höll hon kontakten med mig. Positionen svajade litet men det var hon och jag hela tiden.

Läggandet gick litet långsammare än vanligt men helt klart godkänt.

Det jag måste lära mig är att lita på att hon är med mig även om jag inte hela tiden sneglar på henne

Comments are closed.