Hårda spår

17 mar

Egentligen hade jag tänkt testa Fält – Gustavssons spårteorier på Kina, som är oerfaren på det området men så dök en helt oväntad möjlighet upp med Caisa.

På gröningen mittemot vårt hus fanns förr en lekplats. Den försvann litet i taget när det kom regler för hur en sådan ska se ut för att vara garanterat ofarlig. De större barnen flyttade ut en del av sina aktiviteter på gatan i stället. Det som fortfarande finns kvar är en liten asfalterad gång in till den bänk där föräldrarna till sandlådebarnen förr satt.

Gången är full av längsgående sprickor. Längs några sådana sprickor la jag ett 20 meter långt spår. Väldigt lätt för mig att veta precis var jag gått 🙂 . Caisa låg plats under tiden. Det var egentligen det vi skulle träna på.

Efter fem minuter ställde jag Caisa mellan mina ben på startpunkten. Så fort hon satte ner nosen i spåret fick hon gå framåt. Höjdes nosen eller avvek hon mer än två decimeter från spåret stannade jag henne. Hon behövde bara ett par meter innan hon förstod vad jag ville 🙂

Comments are closed.