Stampat färdigt i söket?

17 maj

Länge har det känts trögt med söket. Varken Caisa eller jag har varit inspirerade. Vi kom inte vidare. När sen Caisa blindmarkerade för två veckor sen och vi började om med lösrullar var jag på väg att lägga av. Det finns ju spår också –  eller kanske inte 😉

För några veckor sen hade vi en dold figurant som dessutom var ny i gruppen. Det tog en stund för figgen att ta sig ut ur gömstället vid påviset. Caisa blev ivrig och otålig –  och skällde! Jag började fundera över att byta markeringssätt.

Jag har alltid föredragit rullmarkeringar men efter alla avstånds- och blindmarkeringar och Caisas spontana skall hos den dolda figgen kände jag mig färdig för att prova med skall. Caisa kan ju skälla 🙂 🙁

Vi testade idag. Gunilla som aldrig haft annat än skallhund lockade lätt fram skall – inte så kraftfullt men ändå. Göran tog över och efter litet tvekan skällde hon högt flera gånger. Hos Nicole blev det riktiga skall och många på rad. För varje nytt skick skällde hon bättre och bättre. Dessutom var det alldeles uppenbart att hon gillade den nya träningen. Det gjorde jag med 🙂

Caisa och jag tackar våra inspirerande figuranter. Hur skulle vi klara oss utan er?

Comments are closed.