Tomatsnattar’n i ringen

20 maj

Dagen började med att Kina åter igen stal en tomat, eller för att vara noga, en halv tomat från köksbordet. Passade på när husse o jag snodde runt och förberedde oss för Nordskånskas nationella utställning i Hässleholm.


Tomattjuven Kina poserar i skogsbrynet vid Hässleholmsgården.

Kina och Caisa är ganska olika och eftersom Caisa är utställningschampion tänkte jag att det kanske inte skulle gå så bra för Kina – men där hade jag fel. (”Ha ha”, husses kommentar). Domaren Peter Bailey från Storbritannien tyckte hon var excellent och placerade henne som etta i juniorklassen 🙂


Mr.Bailey i korrekt domarklädsel – om man kommer från utlandet. Gympadojor och T-shirt i högsommarvärme? Never!

Mest av allt uppskattade jag det lugna intresse som Kina hade för hela tillställningen och den vänliga inställningen till andra hundar.


Mem vad heter de? Jag tänkte bara på hur det skulle gå på utställningen och glömde ACD-veteranernas namn. Oartigt!

Roligt var det också att träffa ett par som var bland de första som hade Australian Cattledog i Sverige, köpta av Birgitta Östergren. Pratade med dem precis innan vi skulle in i ringen så deras namn passerade utan att mellanlanda i minnet – men vi har dem på bild 🙂


Kina var betydligt lugnare än jag var. Men allt gick bra och Kina blev ”excellent”. Puh!


”Pre Exhibiton Meditation”. 🙂

Och det bästa till sist…


Comments are closed.