Ogräsrensning med förhinder

1 jul

Vad är egentligen ogräs? Är det bara sånt som växer  fort och frodigt som maskrosor, nässlor och KIRSKÅL?

Jättebalsamin platsar också i den gruppen. Förökar sig snabbt och mycket men eftersom den är både vacker och lätt att dra upp känns det inte som ett problem. Problemet är väl snarare att besluta om den ska få stå kvar eller inte.

I år har ett stort bestånd av förgätmigej slagit sig ner där jag tänkt plantera vaxbönor. Vi tycker om vaxbönor men förgätmigej är vacker. Nu har jag väntat riktigt länge på att de ska blomma över så att jag kan dra upp dem och sätta ut mina bönor men de bara fortsätter att vara vackra. Letar efter en ny plats till vaxbönorna.

Aklejor sprider sig generöst. Är de ogräs när de växer i potatislandet? Tror de får fortsätta att trängas med Karins potatis.

Medan jag funderar över vad som ska bekämpas växer trädgården igen

Comments are closed.