Schäfer – om Kina får bestämma

6 jul

Ibland känns träningen speciellt lyckad. Idag var det en sådan dag 🙂

Vårens tävlingskurs har omvandlats till träningsgrupp vilket bland annat innebär att jag tränar mina egna hundar också. Mycket nöjd med det arrangemanget.

Kina har förälskat sig i världens största och snällaste schäfer och gör vad hon kan för att komma nära honom. Det måste vara något speciellt med denne schäfer när till och med Caisa låter bli att tillrättavisa honom när han sniffar på henne. Övriga hundar är också lättsamma att ha med att göra. Inget gruff eller testande.

Än så länge har vi bestämt oss för att träna gruppmomenten och fritt följ varje gång. Sen bestämmer var och en vad den vill ha hjälp med. Idag blev det rutan, fjärren, inkallning och framåtsändande.

Caisas framåtsändande blev riktigt bra. Hon fick problem på ena hållet där rutan stod uppställd vid sidan om – bra störning som jag tänker lägga på minnet. Sista gången klarade hon av att inte springa mot rutan. I stället dök en annan rolighet upp. Den klippta appellplanen tog slut och ersattes med högt gräs. Mitt i det höga gräset stod bord med bänkar. Caisa behövde ett extra kommando för att gå ut i höggräset men väl där väjde hon inte för bordet utan fortsatte upp på det 🙂

Comments are closed.