Trivsam tävlingslydnad i Hörby

15 jul

Trött i både huvud och fötter efter en givande dag på klubben i Hörby. Träningen leddes av Thomas med ett efternamn jag aldrig uppfattade men det viktigaste var att han kunde sina saker. Många goda råd levererades med humor och engagemang. Hoppas det blir fler träningstillfällen med honom.

Vårt eviga gissel – platsliggning i grupp gick riktigt bra. Vi tränade med variation men ändå tävlingsmässigt. Alla hundarna var okända för Caisa men ändå låg hon tryggt och tyst.

Ett nygammalt problem dök upp. Caisa la sig gång på gång under uppställningen och före mitt kommando. Måste fundera på hur vi ska öva på detta utan att hon blir osäker igen.

Fritt följ utan hund övade vi eftersom det visade sig att ingen i gruppen hade riktigt bra teknik i svängarna. Vi gjorde det onödigt svårt för våra hundar att hålla positionen. Fotarbete är svårt! Jag vet inte hur många råd jag fått om hur man bäst placerar fötterna. Inget har känts riktigt bekvämt. Det finns många videosnuttar med fritt följ på Youtube och jag har  tittat på de stora stjärnorna utan att komma fram till vad som är bäst. Det går för fort och filmaren brukar dessutom inte filma fötterna 😉

Thomas fotgående kändes naturligt. Tror jag gick så innan jag började tänka. Ska testa med hund så fort mina fötter och hundar piggnat till 🙂

Eftermiddagen blev varm och kvav med åska som mullrade i bakgrunden. Upptäckte när Caisa satte sig i mitt knä att hon börjat löpa. Hela förmiddagen var hon alert men efter lunch var det bara doppet i ån som fick fart på henne.

Kina fick träna rutan med target och tandvisning. Gäller att passa på med tandvisning när man har nya människor till hands 🙂

Comments are closed.