Oliver testade hinderbanan – med glass i näven

22 jul


Oliver, 8, följde med farmor och farfar till Fulltofta Naturcentrum. (Klicka här för större bild)

Oväntade upplevelser på hemmaplan blir det när man får besök och ska visa upp eller hitta på något. Kvarröd var ett av våra utflyktsmål långt innan det förvandlades till Naturcentrum. Vi har haft svårt att förlika oss med förvandlingen som inneburit att vi inte längre är ensamma om denna pärla. Nu finns det väl också en del gott med nyordningen.

Idag började vi vandringen med att titta hur långt man hunnit med trädbron över ravinen. Barnbarnet Oliver blev väl inte särskilt imponerad av den – inte vi heller, men bortanför trädbron hittade vi något spännande.  En pedagogisk lekplats? Den är inte färdig än och vi begrep inte tanken bakom allt, men spekulationer och prova på roade både oss och Oliver.


Oliver testar pedagogiskt lekredskap – eller vad det nu kan vara. (Klicka här för större bild)

Välkomna till Drömmarnas Hus stod det på en skylt rätt högt uppe i ett träd. Vi blev litet osäkra när det kändes som om vi gick in i en trädgård. Där inne fanns en hög labyrint med smala gångar av planterad pil. Sen hittade vi också ett vilt körsbärsträd med goda svarta bär.

Biboet gjorde succé 🙂 Biodlaren Bengt Nihlgård svarade på alla frågor om bin, bidrottningar, honung o honungstillverkning som en vetgirig åttaåring kan komma på att ställa och det är många frågor 🙂


Biodlaren Bengt Nihlgård svarade gärna på Olivers många frågor om biodling. Här pekar Bengt ut en äggläggande drottning. (Klicka här för större bild)

Inget av det här hade vi kommit på att göra idag om inte Oliver varit här 🙂 Besök är lärorika även när man är hemma.

Besöket rundades av med glass där Oliver bevisade att man enkelt kan testa hinderbanan fast man har en rejäl glasstrut i ena näven. Hans uppmaning till farfar Kåre att göra honom sällskap hörsammades dock inte…


Hinderbana med enhandsfattning? Ingen match för ett glassätande barnbarn. (Klicka här för större bild)


I takt med att banan börjar ta slut har glassen krympt. (Klicka här för större bild)


Även om utställningen inomhus inte har förändrats på flera år lockar alltid den gamla traktorn. (Klicka här för större bild)


Från början var det tänkt att trädbron skulle hänga i träden. Det var för några år sedan. Det visade sig dock att träden inte skulle klara tyngden. Nu stöttas bron med hjälp av pålar förankrade i den sluttande marken. Ännu är bygget inte färdigt. (Klicka här för större bild)

Comments are closed.