Höst i Hovdala

1 sep

Äntligen har vi kommit igång med sökträningen. Löp och diverse skador har ställt till det men nu är vi igång igen. Eftersom uppehållet varit långt backade jag rejält i svårighetsgrad – kanske mer än som varit nödvändigt.

Kina fick börja. Vänstersidan visade sig svår (inte bara för Kina) så det blev oplanerade tomslag där men när hon väl hittade figgen visste hon precis vad hon skulle göra 🙂 Vi använder fortfarande lösrulle fastän det väl egentligen är dags för fast.

På genomgången undrade Gunilla om jag inte skulle försöka med skall på Kina också. Det har jag faktiskt funderat på. Så smidigt att slippa rullen och allt som hör till den – inställningar och blindmarkeringar. Tror jag ska testa 🙂 Caisa hade så lätt att byta från rulle till skall.

Caisa var överlycklig över att få leta folk i skogen igen.  Första skicket blev litet rörigt eftersom Caisa som var näst sista hunden först kollade gamla legor och också hittade en del ätbart där 🙁 Maggan var första figge och låg i kompostburen. Buren var litet öppen på ena sidan så Caisa kom in men backade snällt ut innan hon började skälla. Tror Maggan var tacksam för det med tanke på skallgivningen som var både ihärdig och kraftfull.

Fick skicka om några gånger när hon inte gick riktigt så djupt som jag önskade. Skyller det på vårt långa träningsuppehåll

Fyra figgar och ett antal tomslag blev det. Hon orkade skälla bra på alla fyra figgarna 🙂

Comments are closed.