Sök blev spår med mycket störning

3 sep

Trots tillökning i gruppen blev vi för få för sök idag men spår är också trevligt som omväxling. Nu blev det inte riktigt som vi tänkt oss. Tio minuter efter att spåren var lagda kom en hel skolklass travande. De första fem upptäckte snitslarna vid Caisas tänkta upptag och trodde uppenbarligen att de hängde där för deras skull och följde dem men inte i den ordning jag hade gått 🙁


Sen blev barnen
bara fler och fler – kanske mer än en klass. Örlade över alla fyra spåren, drog i snitslarna och plockade bland apporterna. Kinas spår var nog det som klarade sig bäst även om hon var litet osäker i början vilket spår hon skulle ta. Efter första apporten ljusnade det och sen gick det riktigt bra. Hon gör precis som Caisa gjorde när hon var ny – sätter sig vid pinnarna och viftar frenetiskt med svansen 🙂

Caisas visste inte vilket spår hon skulle välja. Det fanns ju så många. När hon markerade ett halvt tuggummipaket förstod jag att hon valt –  inte fel – men inte mitt. Visade henne till första apporten och sen gick hon det utlagda spåret ganska bra. Eftersom ungarna hade ryckt ner många av snitslarna blev det ganska många extra apporter.

Dagen avslutades med klurigt uppletande. En vante låg gömd under en presenning under granris. Hundarna upptäckte ganska lätt att det fanns något men fick jobba för att kunna plocka fram den – mycket uppskattat av både hundarna och oss. Är så lätt att det går slentrian i uppletandet – ja, annan träning också.

Ett illerskinn tyckte Kina var superäckligt. Först nosade hon bara, sen tog hon väldigt försiktigt med framtänderna, bar det några meter, spottade ut, tog upp det en gång till med så liten del som möjligt i munnen och levererade det med stor lättnad till mig. Jag tyckte nog också det var rätt äckligt – mycket saliv från de första hundarna.

Comments are closed.