Skall på kommando

11 sep

Trivs så förskräckligt bra med Caisas skallmarkeringar i söket. Faktiskt så bra att jag allvarligt funderar på att låta Kina lägga rullen och skälla hon med.

På träningen igår fick Kina in ena frambenet i rullen. Skrämde nästan livet ur mig innan jag såg varför hon inte kunde gå ordentligt – också en anledning till skallmarkering.

Normalt skäller Kina mer än vad vi egentligen önskar men säger jag ”skall” slutar hon bums, sätter sig ner som ett tänt ljus och väntar sig belöning för att hon tystnar. Jag har provar det mesta för att få henne att skälla när jag vill. Aktar mig noga för att uppmuntra till oljud i fel situationer – inte alldeles enkelt.

Testade idag att först leka intensivt med båda hundarna. Kommenderade ”skall” på Caisa och Kina anslöt 🙂 men Kina nöjde sig inte med att skälla hon snurrade också. Så nu har jag en hund som tror att hon ska snurra och skälla samtidigt.

Comments are closed.