Vittringsapportering

19 okt

Kina och jag har så smått börjat träna vittringsapportering. Det lär dröja innan vi ”behöver” den på tävling så vi har inte direkt skyndat oss. Kanske är det så man ska göra 🙂 för idag blev det alldeles uppenbart att Kina förstått  vad det går ut på och gillar det – inte så  att hon till fullo behärskar momentet men hon gjorde ett mycket tydligt val bland pinnarna.

I första övningen la jag doftpinnen litet framför högen med ovittrade pinnar. Tanken var att göra det lätt  att välja rätt. Gräset var inte direkt nyklippt och Kina såg ingen av pinnarna utan sprang  förbi alla men vände sen om och gick rakt på ”min” pinne –  apportering typ cigarr. Efter belöning för avlämnad pinne lät jag henne ta pinnen en gång från min hand – hålla stadigt och stilla mitt på och sen klick o belöning.

I nästa försök  placerade jag pinnarna i en cirkel ungefär fyra meter bort. Kina såg inte pinnarna den här gången heller men tog det litet lugnare ut och stannade vid den första pinnen, fortsatte till nästa och stannade sen vid nummer tre – min pinne – som hon luktade noga på innan hon plockade upp den och kom tillbaka. Gissa om jag tyckte hon var duktig?

Litet lek med bollen före tredje omgången. La pinnarna huller om buller med luktpinnen ungefär i mitten – inte ovanpå varandra ;-). Den här gången gick det snabbare att hitta rätt pinne som faktiskt bars in fint också men det var nog en tillfällighet. Hon gillar cigarrstilen.

Kan dagens resultat bero på att vi inledde med uppletande där Kina och Caisa fick leta grejer i konkurrens?

Comments are closed.