Äntligen sökträning

20 okt

Många roliga aktiviteter har trängt undan sökträningen i alldeles för många veckor. På väg till rutan med Kina kändes det nästan som att jag borde börja om från början. Det gjorde jag inte som tur var.. Hon kom ihåg allt vilket också innefattade snurren som hon varvar med skallet 😉 Undrar om jag ska göra något åt det eller bara låta henne hållas så länge hon skäller bra. En bieffekt av snurren är att hon får ett bra avstånd till figuranten. Både hon och Caisa har ju varit litet väl pussiga hos figgarna annars.

Idag fick Kina fem figuranter och några tomslag. Nästa gång blir det fler tomslag och bara tre eller fyra figgar. Att skälla är ansträngande.

I sök är förarens roll väl så viktig som hundens. Det gäller att tänka taktiskt, se hur hunden jobbar och inte ha förutfattade meningar om var figuranten ligger. Martina var stigchef åt mig vilket bland annat innebar att hon la ut figgarna utan att tala om var – så nyttigt för mig och så roligt.

Vänstersidan gick utan problem även om Caisa i sin iver sprang långt förbi Maggan och sen fick ringa in henne med tre allt snävare ringar. En onödig inkallning fick jag också till. Mer is i magen nästa gång.

Högersidan var värre. Caisa vek av för tidigt vilket innebar att hon inte kom tillräckligt djupt – speciellt på första slaget. Fick rådet av Martina att rikta henne litet åt höger och se det hjälpte 🙂

Nästa gång fler tomslag till Kina och tänka på hur jag riktar in Caisa.  Högre klass rutan i Hovdal är kuperad och tätt bevuxen – mestadels omöjligt att se hunden. Nästa gång vi kommer till en öppnare plats ska jag kolla ordentligt om Caisa går ända ut och rakt ut.

Mycket nöjd med en helt underbar dag i skogen.  Solen lyste och värmde precis lagom mycket och som vanligt trevliga träningskompisar

Comments are closed.