Tankar i november

19 Nov

Det kan vara skönt att ha en hel strand för sig själv. Kina och Caisa har tagit sig ut på en sandrevel i Ringsjön.

Försöker komma på något bra med november – inte alldeles enkelt. Men ett plus är att vi  faktiskt får ha skog och strand för oss själva nu när det är mörkt, grått och vått :-). Inga lösa, ”han är så snäll” hundar helt i avsaknad av inkallning, kommer farande. Vet inte var eller kanske snarare om de hundarna rastas vid den här årstiden.

När vi hade 56 kilo rottweiler var jag alltid orolig för att han skulle bli attackerad och kanske skada den anfallande hunden.

Nu när våra hundar är betydligt mindre är jag mer orolig för att de ska bli skadade av stora hundar som ägarna inte rår på. Varför köper folk större hundar än de kan hantera? I brist på lydnad kunde de åtminstone hålla sig till storlekar som de kan hantera rent fysiskt. Koppel är inte heller helt fel.

Årets november har haft det goda med sig att den än så länge är så mild att många växter, som egentligen skulle ha flyttats inomhus, fortfarande trivs ute. I år tänker jag se om en liten afrikansk lilja överlever i kallväxthuset. Olivträdet står på altanen tillsammans med ett helt avlövat fikonträd och en liten änglatrumpet från Lotta i Kungsör. De får nog flytta in så småningom.

Comments are closed.